Skip to content

προπονηση
στην πολη

Άγιος Νικόλαος
Παραλία Αλμυρός
Βότσαλο
Παραλία Άμμος- Μαρίνα
Κιτροπλατεία
Το λιμάνι
Η λίμνη Βουλισμένη
Ο παραλιακός
Όρμος

Άγιος Νικόλαος

Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η πόλη, παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές επιλογές άθλησης, όπως το τρέξιμο γύρω από την γραφική πόλη, κολύμπι στα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, όρθια κωπηλασία (SUP) εξερευνώντας το νησί των Άγιων Πάντων και όχι μόνο , ακόμη και προπονήσεις φυσικής κατάστασης σε κορυφαία επιλεγμένα σημεία. ‘’Το τρέξιμο’’ γύρω από τη πόλη περνάει και από ανηφόρες (μικρής και μεγάλης απόστασης για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης), από σκαλιά, τρέξιμο βουνού, τρέξιμο στην άμμο (παραλίες της πόλης με απαλή άμμο), τρέξιμο στο νερό (για ‘’out of the box’’ προπονήσεις με αναζωογονητικά αποτελέσματα) και όλα αυτά συνδυάζοντας μια εκπληκτική θέα.

Παραλία Αλμυρός

Μεγάλη αμμώδης παραλία (περίπου 400m) ιδανικό για τρέξιμο όλο το χρόνο. Τα πρωινό τρέξιμο είναι καταπληκτικό, ειδικότερα το χειμώνα που είναι φυσική χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, είναι το τέλειο έδαφος για όλα τα είδη ασκήσεων. Τα πολύ ρηχά νερά της, την καθιστούν κορυφαίο μέρος για τρέξιμο μέσα στη θάλασσα (ποιοτικά σπριντ- δρομικές ασκήσεις- μυϊκή αντοχή και ενδυνάμωση). Χαρακτηριστικό της σημείο είναι ο ποταμός γλυκού νερού, ‘’Αλμυρός’’, που όλο το χρόνο έχει 15ºC και βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση μετά την προπόνηση (είναι τόσο δροσιστικός που νοιώθεις έτοιμος να προπονηθείς ξανά την επόμενη μέρα).

Βότσαλο

Παραλία με βότσαλο και απίστευτα κρυστάλλινα νερά. Υπάρχει ένας τεχνητός κυματοθραύστης με αποτέλεσμα να είναι πάντα ήρεμα τα νερά και ταυτόχρονα είναι προστατευόμενη από τυχόν αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ένα τέλειο μέρος για κολύμπι ανοιχτής θαλάσσης με μεγάλη ποικιλία διαδρομών. Υπάρχουν επίσης βράχια τα όποια είναι κατάλληλα για καταδύσεις και ο απίστευτος θαλάσσιος κόσμος της, καθιστά το κολύμπι αρκετά ενδιαφέρον.

Παραλία Άμμος- Μαρίνα

Αμμώδης παραλία, δίπλα από τη μαρίνα του Αγίου Νικολάου, με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών και μοντέρνων σκαφών- ιστιοπλοϊκά και γιοτ. Η παραλία αυτή έχει 3 κυματοθραύστες με αποτέλεσμα να έχει πάντα ήρεμη θάλασσα, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για προπόνηση SUP όλο το χρόνο. Η ‘’Άμμος’’ είναι το σημείο εκκίνησης της προπόνησης ‘’SUP’’ και όταν ο καιρός είναι επιτρεπτός, εξερευνούμε αρκετές κοντινές διαδρομές όπως το Βότσαλο, ο Αλμυρός, η Κιτροπλατεία, το νησί των Άγιων Πάντων και η λίμνη Βουλισμένη κάνοντας τη προπόνηση μια ευχάριστη εμπειρία. Από την άλλη η Μαρίνα είναι εξίσου μια αξιοπρεπέστατη διαδρομή για τρέξιμο με μαγευτική θέα, τρέχοντας ανάμεσα σε καράβια και δίπλα από τη θάλασσα.

Κιτροπλατεία

Τη στιγμή που γυρνάς και αντικρίζεις την Κιτροπλατεία αρχίζεις να νοιώθεις την ενέργεια και την αύρα της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η θέα, η θάλασσα, η παραλία και το κέρατο της Αμάλθειας είναι τα βασικά στοιχεία που συναντάς καθώς τρέχεις. Η παραλία είναι γραφική και αμμώδης με κρυστάλλινα νερά, προστατευόμενη από αέρα και τέλεια για προπονήσεις κολύμβησης. Σε αυτήν κάνουμε μια στάση και με τις σανίδες SUP για διάλειμμα και κολύμπι. Η Κιτροπλατεία αποτελεί βασικό πέρασμα όταν τρέχουμε το ‘’γύρο της πόλης’’.

Το λιμάνι

Συνεχίζοντας το τρέξιμο μετά τη Κιτροπλατεία παραμένει το ίδιο συναίσθημα για την αύρα της πόλης. Το τρέξιμο στην ακτογραμμή, η γοητευτική θέα, η θάλασσα, τα βουνά στον ορίζοντα, το νησί των Άγιων Πάντων, το λιμάνι με το φημισμένο άγαλμα ‘’Αρπαγή της Ευρώπης’’ και καθώς φεύγοντας από το λιμάνι αντικρίζεις την καρδία του Αγίου Νικολάου (το καλοκαίρι είναι πιθανό να αντικρίσετε τα όμορφα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την πόλη).

Η λίμνη Βουλισμένη

Το διαμάντι της μαγικής μας πόλης, η καρδιά του Αγίου Νικολάου. Αυτή η γραφική λίμνη είναι κάτι το ξεχωριστό, ενώνεται με τη θαλάσσα με ένα στενό κανάλι, περιτριγυρισμένο από ψηλά βράχια. Η περίμετρος της είναι περίπου 500μ ιδανικό για διαλειμματικές προπονήσεις, με το καλύτερο σημείο της να είναι οι σκάλες (περίπου 150 σκαλιά), μας δίνει τη δυνατότητα να προπονηθούμε σε αυτές με τρομερά αποτελέσματα και τελικό προορισμό την εκπληκτική θέα στην κορυφή του βράχου.

Ο παραλιακός

Είναι ένας δρόμος περίπου ένα 1 χιλιόμετρο απόσταση με φαρδύ πεζοδρόμιο πάνω από τη θάλασσα. Είναι μια υπέροχη διαδρομή για τρέξιμο, ιδανικό για συνεχόμενα ή διαλειμματικά τρεξίματα και για ασκήσεις ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος σε διάφορα σημεία πάνω στο παραλιακό (‘’προπόνηση πάνω στη θάλασσα’’). Στο τέλος του, υπάρχει μια παραλία το Αμμούδι επίσης με κρυστάλλινα νερά τέλειο για κολυμβητικά προγράμματα.

Όρμος

Μικρός γραφικός κόλπος με αρκετά βαρκάκια αγκυροβολημένα. Βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Αγίου Νικολάου και είναι ένα πολύ ευχάριστο τρέξιμο δίπλα από τη θάλασσα με εντυπωσιακή θέα ολόκληρο τον Άγιο Νικόλαο καθώς τρέχεις. Στο τέλος της ακτογραμμής εύκολα κάποιος εκτελεί μια υψηλής έντασης προπόνηση με μικρά διαλείμματα και το βάρος του σώματος, κορυφαίο σημείο για αυτό το είδος προπόνησης.